SAVED ITEMS

ROADTRIP I KROATIEN

kroatien

I forrige uge var min veninde Anne og jeg endnu engang på farten. Denne gang var destinationen Kroatien. Helt præcis havde vi bestilt flybilletter tur/retur til  Zadar, men vi endte med at leje en bil og køre igennem en stor del af landet. Nærmest fra nord til syd.

Z A D A R 

De første to dage brugte vi i Zadar. Mest af alt brugte vi tiden på at slappe af og klimatisere os til varmen. Hele ugen svingende temperaturen mellem 35-40 grader. Lidt for meget af det gode for et par blege piger, som os 😉

Vi havde faktisk ikke så vilde forventninger til Kroatien, men tog mest af alt bare af sted for at få lidt ferie og varme (vigtigt). Men vi blev virkelig overrasket over den skønne natur landet bød på, og vi endte med at tilbringe en stor del af vores ferie i landets mange natur parker.

zzz

P L I T V I C E

På tredje dagen kørte vi nord på til national parken Plitvice. Plitvice er en helt igennem fantastisk park med mange akvarel farvede søer og vandfald. Jeg har seriøst aldrig set så krystal klart vand før. Parken kan ikke beskrives – den skal simpelthen opleves! Man forstår udemærket godt at  parken er på UNESCOS verdensarvsliste.

Nu var vi af sted midt i højsæsonen, hvilket betyder MANGE turister, der alle vil se Plitvice. Men Plitvice skuffer på ingen måde. Hvis du har mulighed for at besøge parken uden for højsæsonen – gør det! Det er virkelig det værd. Man kan sagtens bruge en dag (eller mere) på at vandre rundt i parken og sejle på søerne.

Lidt praktisk

Entre priserne ligger på 180 Kuna for voksende og 110 Kuna for studerende. Det vil sige omkring 180 og 110 danske kroner – dejlig let at regne med 😉
Det er generelt let at komme til parken hvis man er i bil. Derudover er der også en masse selvskaber der tilbyder ture til parken fra mange af de større byer. F.eks. kostede det med nogle selvskaber fra Zadar, at komme til og fra Plitvice 210 Kuna. Her i var entreprisen også inkluderet.

Et godt tip er at huske et par gode sko! Du får nemlig virkelig vandret når du besøger parken. Derudover ha’ en masse plads på kameraet/telefonen, der er utallige muligheder for at tage billeder i parken!

plit

K R K A

Efter vores besøg i Plitvice forsatte vi kursen mod Kroatiens næststørste national park KRKA. KRKA er bestemt en fantastisk naturoplevelse og et must hvis man besøger Kroatien.
I parken er der flere forskellige indgange og vi valgte at gå ind ved ”Skradin”. Herfra sejler du ind til national parken, en tur der tager omkring 25 minutter.

Parken er virkelig smuk med dens mange vandfald, men ikke nær så stor som Plitvice. Man kan dog sagtens få en dag til at gå i parken, særligt om sommeren hvor man kan bade ved de mange vandfald.

I parken ligger priserne også på 180 Kuna for voksne og 110 Kuna for studerende.

krka

S P L I T

Efter vores besøg i KRKA kørte vi til Split, hvor vi tilbragte 2 dage. Split er virkelig en lækker by med en spændende historie, flot strandpromenade og charmerende små cafeer. På hvert hjørne og cafe finder du en masse skæve og betagende detaljer, som virkelig gør det sjovt at vandre rundt i gaderne og suge alle indtryk til sig.
I byen er det et must at besøge den gamle bydel, hvor du kan opleve Diocletian paladset og katedralen. Du kan købe en billet til kirketårnet, palads, katedral og kapel for 45 Kuna. Derudover er det ret sjovt at opleve fiskemarkedet på hovedgaden og grøntsags markedet på vest siden – her finder man alt fra lækre olier til fake mærkevarer.

Derudover er det et MUST at hænge ud en aften i den gamle bydel eller ved strandpromenaden, hvor man kan opleve en fantastisk atmosfære.

split

D U B R O V N I K

Efter et par dage i Split forsætte vi turen helt syd på til Dubrovnik. Måske har du set dele af byen i Game of Thrones. Det er i hvert fald her en del af serien er optaget (Kings Landing!).

I Dubrovnik er det også et MUST at opleve den gamle by og det var vi ikke ene om at synes. Dubrovnik var spækket af hundredevis turister (igen ikke den bedste tid vi valgte at rejse til Kroatien). Men vi fortrød bestemt ikke at være taget til den smukke by. Kun lidt da vi opdagede at vi havde parkeret et sted, hvor det kostede 75 Kuna at holde i timen. Der blev vi lidt trætte 😉 Så hvis du vælger at køre til Dubrovnik vær opmærksom på hvor du parkere, og at der er generelt er meget få parkerings pladser i byen.

Fra Dubrovnik kan du let sejle til nogle af Kroatiens mange øer. Vi sejlede en af dagene til Mjlet, hvor der også ligger en af landets national parker. Hvis du gerne vil til Mjlet kan du tage en færge fra den nye havn Gruz Port, der sejler flere færger lige ude foran Hotel Petka.

På hele ferien boede vi på værelser, som vi havde lejet igennem AirBnb. Som altid var det en succes. Vi bookede værelserne fra dag til dag og kun i Dubrovnik viste det sig at være svært at finde noget til rimelige priser. Derfor endte vi med at bo i Bosnien ved en ekstremt sød ældre dame. Hvad vi ikke vidst var, hvor bøvlet det ville være at komme over den Bosniske grænse i bil.. Bosnien er ikke en del af EU, og derfor skal man igennem hele to pas kontrol – en kroatisk og bosnisk. Derfor endte vi, efter at have talt med en lokal, med at parkere ved den kroatiske grænse og krydse grænsen til fods. Det var ret vildt at gå i mørke, oppe i bjergene forbi to kontroller, men hellere det end at sidde i en kø, som man kunne risikere varede op til 5 timer 😮 Så hvis du har planer om at lave samme nummer er tippet hermed givet videre 😉

dubrovnik

En anden anderledes oplevelse vi havde i Dubrovnik var, da vi jagtede en god badestrand. Her endte vi ved et efterladt 5-stjernet hotel – Belvedere, som blev bombet under krigen i 1995. Det var virkelig syret at se hotellet helt efterladt, uden at det var blevet ryddet. I hotellet lå der stadig interiør og papirer. Jeg fik desværre ikke taget nogle billeder af hotellet selv, men fandt et par billeder, som jeg har lånt fra denne blog.

belvedere

Kroatien er virkelig smuk, så overvejer du at rejse derhen kan jeg kun sige GØR DET! Jeg skal helt sikkert tilbage engang, måske ikke lige i juli/august måned 😉 Det var lige en tand for turistet og hedt for min smag.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SAVED ITEMS